NYT ON PUUROT JA VELLIT AIVAN SEKAISIN


Tämänhetken muutosvauhti Suomessa on aivan käsittämätöntä.Ensin on selväkielellä hallituksen ja työmarkkinajärjestöjen kanssa neuvoteltu kampaviinerien ja kahvikupin voimalla yhteiskuntasopimuksesta,tuottavuusloikasta,kilpailukykypaketista, sitten pamahtaa termiksi pakkolait, koppa täyttyy turvapaikanhakijoista, pakolaisten vastaaottokeskuksista.Eihän mikään  riitä. Nyt on sitten polttopullomiehiä, naistenraiskaajia ja katupartioita.Näiden aiheiden kylkiin on  alkanut syntyä erilaisia ryhmiä joista osalla on jo taskussa jotain kättä pidempää.Isis-terroristien pelko on nyt hieman viltin alla.Paniikin ja pelon aalto syntyy muutamalla dynamiittia täynnä olevalla oluttölkillä.


Mitä tekee suomalaisen akateemisen maailman eliitti.Paljon on pohdittu erilaisten ihmisten perusturvallisuutta varmistamien partioryhmittymien tarpeellisuutta.Se,että on syntynyt viiden professorin rovessori-partio ,joka ei ehdi pohtimaan Suomen perustuslain ja hallituksen "kieltolakien" keskinäistä harmoniaa, on käsittämätöntä.Kertovat hallitukselle ,että heillä on muita kiireitä joita yliopisto-opetus heille tuottaa.Jotta aikaa löytyisi niin täytyyhän järjestelmän mahdollistaa lomauttaa heidät kaikki  esim. 3 viikoksi. Se,että he kieltäytyvät antamasta asiasta lausuntoja ,johtanee  sitten lakko-aallon kautta suomalaisen työelämän yleislakkoon.Olen niin lapsellinen,että olen kuvitellut professoreiden olevan kokoomuksen helmassa. Loikkansa ovat hekin tehneet vihreiden takuumiehiksi. Yleislakon jälkeen ei ole enään muu mahdollista kuin ,että Euroopan keskuspankki ottaa Suomen talodellisen tilanteen hallintaansa.Sipilän hallitus menee polvilleen professoreiden ja ammattiyhdistysliikkeen nöyryyttämänä. Hallitus eroaa ja tulee uudet vaalit.Kreikan malli toteutuu täysin. Muut Eu-maat joutuu kerämään kolehtia Suomen avustamiseksi nousun tielle. Voisiko joku nyt selittää, että monenko maan perustuslakia Suomessa on noudatettava.Suomi on suomi eikä mikäää Portugali.Eu oli Hankenin professorin mukaan antanut huomautuksen Portugalille.Jos kuitenkin tehtäisiin niinkuin Suomen perustuslaki sanoo.Huomatuksilla voisi vaikka pyllynsä pyyhkiä. Puolustusministeri totesi paluumuuton alkaneen jolloin voidaan todeta, että ko maahan voidaan palauttaa pakolaisia.Mitäs sitten? Akatemiaprofessori kiireesti julkisuuteen lausui, että ei niin saa tehdä.Joku voi silti olla vaarassa.Voiko tässä nyt enään kesämökillekkään mennä.Sielläkin voi jo asua pakolaisia. Melkein toivoisin, että tämä akatemiaprofessori varottaisi tyttöjä ottamasta pikkupöksyjä hameen alta pois jos yökerhossa on turvapaikan hakijoita.Ei se turvapaikka sieltä löydy.On paljon tärkeitä palveluja jotka tulee toteuttaa..En minä osannut kuvitella,että Wc:ssä Harjavallan vastaaottokeskuksessa ei pakolaiset pyyhi paperiin pyllyään.Käsisuihkuja on nyt sitten kiireellä asennettu.Lakanoitakaan ei käytetä.Lattialle ne laitetaan.(JHL:n jäsenlehti Motiivi 13/2015)Vapaaehtoisia Marttoja kanssa kaivattisiin kovasti.Ruokaa tehdään uunit 300 asteessa ja levyt kuutosella.Tuppaa jälkien korjaaminen unohtumaan.


Kun yrittää sotkusta kirjoittaa niin sotkuahan siitä syntyy.Niin ei ole etteikö lausuntoja kieltolaeista olisi saatu. Ne on vaan tilaamatta tullut erilaisilta yhteisöiltä.Niidenkin yli pitäisi professoreiden kävellä. Se vaan on turva Suomenmaan ,että professorit ei jaksa.Tehdään mitä tykätään.Ei ole presidentilläkään helppoa kun pojat ei seuraa teit`isäin astumaa.
Muuten olen sitä mieltä ,että Viinikan rullakioskia ei saa purkaa.


Jukka Koo Salonen. Tanhuankatu 28 Tampere 56.gsm 040-5088779.