Tämänkin aamulehti klikkasi hiirellä roskakoriin. Miksi?

nn,RATIKANOPETTAJA
Jos Aamulehti järjestäisi lukijaäänestyksen vuoden 2016 parhaasta pääkirjoituksesta niin uskon,että sen voittaisi 24.6  numeron pääkirjoitus "Allianssi säästää rahaa,Ratikkaratkaisu peruuttamaton." Kokoomuslainen kaupunginvaltuutettu MATTI HÖYSSÄ omassa kirjoituksessaan "Tampereen ratikkahanke on arvioitava uudelleen"  9.8. käyttää ko kirjoitusta erinomaisesti pohjana omaan kritiikkiinsä. Yhteen hänen lauseeseensa tiivistettynä hän kirjoittaa,että tiedon suhteen pitää olla kriittinen.
Tuntematta kaupunginvaltuutettujen koulutuksellisia ja työuran taustoja niin on eriomainen asia, että Matti Höyssä on tekniikanlisensiaatti, liikenne ja kuljetustekniikka.Kun esim sairaanhoitaja tai kirvesmies miettii omaa rooliaan niin tässä mammuttihankkeessa pitää arvostaa nimenomaan hankkeeeseen liittyvää teknistä ja logistista tietoa jota Höyssällä on riittävästi,
Aamulehden pääkirjoituksessa todetaan,että toistetaaan rantatunnelin virhettä ja todetaan ,että politikkojen on syytä herätellä virkakoneisto parantamaan tiedoitusta. Juuri tähän tilanteeseen haluan muutoksen.
Kaupunginhallitus kokouksessaan 22.6 valitsi hankeen toteuttajaksi Allianssin johon kuuluu tietysti YIT Rakennus Oy,Pöyry Finnland oy,Tralli, VrTrack oy ja Ratatek oy.Allianssi toteuttaa ratikkahankkeen radan,tarvittavan tekniikan ja varikon suunnittelun ja rakentamisen. Päätös tehtiin edullisimman tarjouksen tehneelle ryhmittymälle.Miksi ei meille kuntalaiille voi kertoa edullisimmaan ryhmittymän tarjouksen hintaa eihän se sisällä enään kenenkään liiketoiminnan salaisia tietoja. Ratikkahankeeseen suhtautuminen kuntalaisten taholta muotoutuu suurimmalta osin sen kustannuksista. Myös valtuustoryhmien asenteen pitäisi näin muodostua.Kunnallisvaalituloksessa se tulee näkymään.Onko Tampereella ratikkaan varaa.
Asiaa tiedusteltaessa lakimiesosastolta sieltä kerrotaan ,että asia oli kh:n salaisella listalla. Koska tarjoukset sisältävät yritysten liikesalaisuuksia niin mitään ei voida julkistaa. Tämähän ei sitten ole ollenkaan totta. Edullisuusvertailun jälkeen meille kuntalaisille riittää kun meille kerrotaan voittaneen tarjouksen hinta.
Jotta valtuustokaan ei joutuisi elämään huppu päässä niin luki-taitoisena kuntalaisena ei ole minulle kovin suuri vaiva tehdä ko kaupunginhallituksen päätöksestä kantelu eduskunnan oikeusasiamiehelle.Asiantuntijoiden neuvojen mukaan se on oikea osoite tälläisessa ongelmassa.Prosessi on hidas mutta on mukava lukea   lehdestä kh:n antama vastine oikeusasiamiehen selvityspyyntöön.
Missä viipyy valtuuston päätös investointikatosta? Se on Helsingissä 435 miljpoonaa vuodessa ja 1,2 miljardia euroa seuraavan kymmenen vuoden aikana,
Jukka Koo Salonen. Tanhuankatu 28. 33560 Tampere.gsm 040-5088779