Tämän aamulehti klikkasi hiirellä roskakoriin. Miksikähän?

nn.Turvapaikkaa hakeville liito-oraville vastaanottokeskus Hervantaan

Viimepäivinä on tullut voimakkaasti esiin ratikkahankkeesta sen valmistelun sujuvan mahdottomalla vauhdilla ilman ,että valtuusto on asiasta tehnyt myönteistä päätöstä ja muutenkin seuraa asiaa aivan huppu silmillä.Tiedottaminen puuhastelusta sen sijaan on unohtunut.Nyt sentäs jotain.
Hervannan varikkoalueen liito-oravat  ovat  putkahtaneet päällimmäisiksi. On kyllä niin kuoleman vakavaa touhua. Järjestettyyn neuvottelutilaisuuteen maanantaina 10.8 pääkirjasto Metsoon ympäristönsuojeluyhdistys toi samana päivänä löytämiään liito-oravan papanoita näytteille ikäänkuin se olisi ensimmäinen löydös.
Komiikan puolelle menee koko kisailu..Neuvottelun tavoite virkamiesten taholla oli sopia siitä,että varikon alueesta ei valitettaisi liito-oravien avulla.
Hyvin tarkoilla sananvalinnoilla kiinteistöjohtaja kertoi ,että Ely-keskukselle tehtyä liito-oravien hävittämislupa-anomusta täydennettiin vaihtoehtotarkasteluilla ja kompensaatioperiaatteisella kaavamuutoksella.
Kun tämän touhun aivan tavallisella Tampereen kielellä kertoo  niin kysymyshän on tästä: Varikkoalueeksi varatun luonnontilaisen metsikön läheisyyteen perustettaisiin Suomen ensimmäinen liito-oravien vastaanottokeskus. Pakolaisiksi muuttuneet liito-oravat hakisivat tältä alueelta turvapaikkaoikeutta.Kaikille myönnettäisiin. Alueella suoritettaisiin joitakin metsänhoidollisia töitä ja sinne sijoitettaisiin suuri määrä liitto-oravapökkelöitä joista liito-oravat saisivat valita mieleisensä. Oravien kotouttamisen keinot ovat vielä hieman hakusessa mutta ainakin ravinnon jakelu alueelle kyetään hoitamaan liito-oravia tyydyttävällä tavalla.
Toivotaan nyt,että ely-keskuksessa riittää huumorintajua.
Jukka Koo Salonen. Tanhuankatu 28 .33560 Tampere.gsm 040-05088779